Tristan Stec

07/10/2025

Transferowa karuzela:
Tristan Stec

Z przyjemnością informujemy, że nowym zawodnikiem naszego klubu został Tristan Stec.

Urodzony 27 sierpnia 2004 roku pomocnik jest ostatnim wzmocnieniem naszego zespołu w letnim okienku transferowym. Tristan to zawodnik charakteryzujący się dużą mobilnością, dobrą techniką użytkową oraz wysoką kulturą gry.

Swoją piłkarską przygodę rozpoczął w Polonii Warszawa, następnie kontynuował rozwój w Escoli Varsovia oraz Jagiellonii Białystok. Później grał w Vinecie Wolin, a przez około rok zdobywał doświadczenie w Niemczech – trenując w VLF Oldenburg. Po powrocie do Polski reprezentował barwy Pilicy Białobrzegi i Makowianki Maków Mazowiecki, następnie trafił do Górnika Łęczna, z którego obecnie jest wypożyczony do Świdniczanki.

W dotychczasowych występach dał się poznać jako piłkarz ambitny, zaangażowany i potrafiący kreować sytuacje bramkowe dla swoich kolegów z zespołu.

Tristan Stec: Do Świdniczanki przyszedłem, ponieważ widzę tu klub z ambicjami i miejsce, w którym mogę się rozwijać jako zawodnik. Chcę tutaj grać i pomóc drużynie swoją postawą na boisku wygrywając każdy kolejny mecz.

Witamy Tristana w klubie z ul. Kosynierów 17B i życzymy mu powodzenia oraz wielu udanych występów w naszych barwach.

Tristan Stec

Tekst: JeSzko, Marcin Wasak, Tristan Stec

Zdjęcia: Marcin Wasak